Rodinná dovolenka na Kube!



Charakteristika Kuby ako jedinečnej krajiny je určite zaslúžená. Život na Kube  zostáva vďaka svojej špecifickosti veľmi odlišný od toho, ktorý mnohí z nás – a našich detí – vedú. V dôsledku toho návšteva ostrova ponúka ľudom všetkých vekových kategórií šancu potešiť sa z jednoduchých vecí v živote a po mimo zažiť  skvelú kuchyňu, nádhernú prírodu, milých ľudí a oveľa viac. Tento moment je pravdepodobne jedným z najlepších momentov kedy navštíviť Kubu, v neposlednom rade preto, lebo v roku 2019 Havana oslavuje 500 rokov od svojho založenia.

Je Kuba destináciou pre rodiny?

V jednoduchosti je krása a odpoveď na danú otázku je jednoduchá. Jednoznačne áno. Na Kube sa vedie veľmi rodinný život, čo znamená, že deti všetkých vekových skupín sú vítané s otvorenou náručou. Hotely po celej krajine sú pre rodiny s deťmi pripravené a pláže a oceán sú ideálnym miestom na oddych pre všetkých. Nájdete tu turistiku, kajak, históriu, staré autá, jazdu na koňoch, množstvo zaujímavých exkurzii do prírody a ešte oveľa viac. A keď sa rozhodnete pre strávenie rodinného času niekde na pláži, môžete si byť istý že je o vás postarané. Existuje veľký výber hotelov, ktoré sú výborným miestom práve pre rodiny s deťmi. Navyše z hľadiska zdravia a nízkou možnosťou vážneho ochorenia je Kuba veľmi dobrým výberom pre dovolenku. K prispieva aj všeobecne nízka kriminalita.

Naplánujte si perfektný rodinný výlet na Kubu

Kuba je určite jednou z tých destinácií, kde predčasné plánovanie perfektného rodinného výletu prináša svoje výhody. Pamätajte, že je len málo ľudí, ktorí skutočne spoznajú tento ostrov a to len preto, že sa spoliehali na vlastné schopnosti a poslednú chvíľu. Plánovanie dovolenky na poslednú chvíľu sa na Kube nevypláca. Z dovolenky sa tak stáva beh na dlhé trate a z výletu sa vytráca to pravé čaro. Čaro stráviť exotickú dovolenku s kvalitnými službami a v pohode obklopený vašimi najbližšími.

Kuba má v priebehu celého roka teplé tropické počasie. To znamená, že počas celého roka je na Kube príjemne teplo. Napriek tomu, že aj na Kube sú výkyvy počasia, vo všeobecnosti sa dá dovolenka naplánovať počas kedykoľvek. Pravdepodobne najlepšia sezóna pre vašu cestu je od Februára do Mája, kedy sú na Kube príjemne teploty a menej vlhka. Pre milovníkov skutočného leta a vlhka sa sezóna začína od Mája do Septembra, kedy je na Kube najteplejšie a aj najmenej turistov. Medzi Septembrom a Novembrom sa obdobie nazýva aj obdobie hurikánov, ale pravdepodobnosť že by ste sa s hurikánom priamo stretli nie je vysoká. Takzvané obdobie dažďov, je najmä medzi Júnom až Augustom ale v skutočnosti to nie je nič strašné. Len treba mať na pamäti, že prípadný dlhší dážď by vám mohol ovplyvniť aktivity v prírode alebo na otvorenom priestranstve.

Kuba ma krásne pláže, bezpečné vody a výborné aktivity na pobreží. Možno krajina nepatrí k tým, kde by ste našli Disneyland alebo zábavný park. Naopak ponúka pohodovú a ničím nerušenú dovolenku. V posledných rokoch sa po pobreží rozrástlo niekoľko hotelových rezortov, ponúkajúc špeciálne služby pre rodiny s deťmi a práve vďaka nim sa krajina dostala do povedomia rodín, ktoré si plánujú dovolenku spoločne. Na svoje si určite prídu aj mladi ľudia a teenageri, ktorých bohatstvo miestnej kultúry nenechá sedieť na stoličke. Hodiny tancov, bicyklové túry do prírody, jazdy na koňoch alebo kanopy sú len zlomkom aktivít ktoré tu na vás čakajú.

Naše najlepšie tipy na plánovanie rodinnej cesty na Kubu

Hoci je Kuba fantastická rodinná destinácia, existujú určité informácie, ktoré je potrebné mať na pamäti. Najdôležitejšie z nich je mať na pamäti, že lieky (čokoľvek od liekov na predpis pre astmatické inhalátory) nemusia byť k dispozícii. Odporúčame vám, aby ste podobné veci zobrali so sebou. Toto platí najmä pre špecifické lieky, krémy a veci bez ktorých sa nezaobídete.

Taktiež je nutné poznamenať, že aj napriek tomu že WIFI na Kube funguje spoľahlivo, určite neposkytuje takú úroveň štandardu na akú ste doma zvyknutí. V dôsledku toho sa uistite, že máte vytlačené všetky dôležité dokumenty a nespoliehajte sa na internet alebo tlačiareň v hoteli. Ale povedzme si úprimne, niekedy menej je viac a každému by sa nám zišlo raz za čas to WIFI vypnúť, veď ste predsa na dovolenke.

Kuba je fantastická destinácia pre rodiny, ktorá ponúka prijemné počasie, uvoľnenú atmosféru a neuveriteľné množstvo aktivít a pamiatok. Ale pamätajte, niekedy to lacné vás vyjde poriadne draho a tak si nechajte poradiť od skutočných profesionálov, ktorí sa v danej destinácii vyznajú. No a ak k takým patríte a radi si plánujete svoju dovolenku sami, neostáva nám nič iné ako zapriať vám len tie najlepšie zážitky počas vašej dovolenky na Kube.